POSTED BY admin | iun., 22, 2023 |
ventiloconvectoare premium

Ventiloconvectoare – modele, functii, capacitati

ventiloconvectoare premium

Ventiloconvectoarele sunt aparate moderne de încălzire și răcire, adesea folosite în arhitectura contemporană. Sunt cunoscute pentru eficiența lor și pentru o gamă largă de aplicabilitate.

În primul rând, trebuie să înțelegem ce sunt ventiloconvectoarele. Acestea sunt aparate care distribuie forțat aerul încălzit sau răcit prin intermediul unui ventilator. Aerul trece printr-un schimbător de căldură (baterie), unde își modifică temperatura.

Alegerea ventiloconvectoarelor ca metodă de încălzire sau răcire aduce multe avantaje. Ele sunt ușor de instalat și pot fi utilizate imediat după instalare. De asemenea, oferă o mai bună distribuire a căldurii sau aerului rece decât alte metode, asigurând un confort mai mare.

În plus, ventiloconvectoarele sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică. Consumul de energie este redus, ceea ce face ca aceste aparate să fie mai economice în timp. Noile modele din gama MAXA au un consum chiar și de 4 W (treaptă min. de viteză). Acestea sunt, de asemenea, mai prietenoase cu mediul, deoarece nu există emisii de dioxid de carbon.

Un alt avantaj al ventiloconvectoarelor este flexibilitatea. Acestea pot fi instalate în aproape orice tip de clădire, indiferent de dimensiunea sau structura acesteia. De la locuințe rezidențiale la birouri sau hoteluri, ventiloconvectoarele se potrivesc în orice mediu.

Ventiloconvectoarele vin, de asemenea, într-o varietate de modele și dimensiuni. Asta înseamnă că puteți alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor și spațiului dvs. Fie că aveți nevoie de o unitate mică pentru o cameră individuală sau de o unitate mare pentru o clădire întreagă, există o soluție de ventiloconvector potrivită pentru dvs.

Există diferite tipuri de ventiloconvectoare care se pot adapta nevoilor specifice ale spațiului în care vor fi instalate. Acestea pot fi carcasate de pardoseală, necarcasate pentru instalare în tavanul fals, de perete, de baie sau de tip casetă.

 

Ventiloconvectoare carcasate de pardoseală

Sunt perfecte pentru spații care necesită un sistem discret de încălzire și răcire. MAXA vă poate oferi 2 modele:

VE-VMI/VMF din gama standard cu carcasa din ABS. Modelele pot fi livrate în sistem 2 sau 4 țevi. Pot avea aspirația aerului frontal sau prin partea de jos. Există modele cu ventilatoare cu 3 trepte de putere sau cu viteză modulantă. Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 1,5 kW și 23 kW.

ventiloconvector de pardoseala

GRIMPER VSL din gama premium cu lățime de numai 12 cm. Modelele sunt cele mai subțiri modele din lume. Panou frontal decorativ din sticlă securizată și optional panou radiant. Modelele pot fi livrate în sistem 2 sau 4 țevi Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 0,9 kW și 4,7 kW.

ventiloconvector Grimper VSL

Ventiloconvectoarele necarcasate

Potrivite pentru instalare în tavanul fals. Sau chiar pentru instalare la vedere. Acestea oferă o soluție eficientă pentru clădirile cu tavanul fals, economisind spațiu și rămânând ascunse de priviri. MAXA poate acoperi orice nevoie putând livra modelele:

VE-OIP. Modelele pot fi livrate în sistem 2 sau 4 țevi. Pot avea aspirația aerului posterior sau prin partea de jos. Există modele cu ventilatoare cu 3 trepte de putere sau cu viteză modulantă. Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 1,5 kW și 23 kW.

ventiloconvector necarcasat MAXA

HCN & HCNA. Game de produse comercial-industriale. Modelele pot fi livrate în sistem 2 sau 4 țevi. Pot fi livrate în 36 de versiuni. Inclusiv camere de amestec pentru aport de aer proaspat. Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 6 kW și 150 kW.

Ventiloconvectoarele de perete

Ideale pentru spații în care pardoseala sau tavanul nu permit instalarea altor tipuri de ventiloconvectoare. Sunt compacte, ușor de instalat și pot fi amplasate în locuri care maximiza eficiența. Putem oferi 2 game:

-MI ventiloconvector mural pentru instalare aparentă pe perete, sistem 2 țevi, cu motor EC. Vana cu 3 căi și telecomanda cu infrarosu incluse. Opțional panou de comandă centralizat sau individual de perete cu display. Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 2,4 kW și 4,9 kW.

ventiloconvector de perete

-GRIMPER MSL din gama premium cu lățime de numai 12 cm. Modelele sunt cele mai subțiri modele din lume. Panou frontal decorativ din sticlă securizată. Modelele pot fi livrate în sistem 2 sau 4 țevi Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 0,5 kW și 4,0 kW.

Ventiloconvectoare de baie

Proiectate pentru a rezista la umiditatea înaltă din băi. Ele oferă un confort termic excelent și ajută la menținerea unei temperaturi constante în baie.

GRIMPER BSL pentru montaj în baie sau în spatele ușilor. Capacitatea de încălzire este de 1,65 kW.

Ventiloconvectoarele de tip casetă

Integrate în tavan și distribuie uniform aerul în toată încăperea. Acestea sunt foarte eficiente și au un design modern, fiind o opțiune populară pentru birouri și spații comerciale.

HCA1 sistem 2 sau 4 țevi, motoare EC. Panou decorativ, pompă de condens și telecomandă incluse. Accessorii opționale disponibile: vane cu 2 sau 3 căi și servomotoare on/off tip „plug&play”, panou de comandă centralizat sau individual de perete cu display. Capacitățile de răcire și încălzire sunt cuprinse între 2,05 kW și 14,5 kW.

ventilconvector caseta MAXA

Concluzii

Indiferent de tipul de ventiloconvector ales, este important să vă adresați unui specialist pentru a vă asigura că alegeți cea mai bună soluție pentru nevoile dvs. și că aceasta este instalată corect pentru o funcționare optimă.

De asemenea, ventiloconvectoarele pot funcționa împreună cu alte sisteme de încălzire și răcire. Pot fi conectate la un sistem central de încălzire sau de aer condiționat, oferind o eficiență îmbunătățită și un confort mai mare.

Deși ventiloconvectoarele sunt foarte eficiente, este important să țineți cont de întreținerea regulată. Ca orice alt aparat, acestea trebuie curățate și verificate regulat pentru a se asigura că funcționează la capacitatea maximă. Un program de întreținere regulat poate prelungi durata de viață a unității și poate preveni problemele costisitoare pe termen lung.

În concluzie, ventiloconvectoarele sunt o opțiune excelentă pentru încălzirea și răcirea spațiilor. Ele oferă eficiență energetică, flexibilitate și confort la un cost accesibil. Dacă sunteți în căutarea unui sistem de încălzire sau răcire nou, ar trebui să luați în considerare ventiloconvectoarele. Cu gama largă de modele și opțiuni disponibile, cu siguranță veți găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs.

Cu toate acestea, este important să vă adresați unui profesionist înainte de a face o alegere. Un expert vă poate ajuta să alegeți modelul potrivit de ventiloconvector și să vă asigurați că este instalat corect. Prin luarea deciziei corecte, puteți beneficia de confortul și eficiența pe care le oferă ventiloconvectoarele pentru mulți ani de acum înainte. Pentru orice informație suplimentară legată de produsele noastre vă rugăm să folosiți formularul de Contact.

 

Manuale detaliate, modele disponible, uncții, accesorii și capacități găsiți accesând link-ul Ventiloconvectoare.

TAGS :