POSTED BY admin | oct., 11, 2023 |
R290

Un Pas Verde în Viitor: Avantajele Pompelor de Caldura cu Refrigerant R290 MAXA i-290

 

R290

 

Hai să descoperim împreună cum arată viitorul confortului tău! 

Avantajele pompelor de caldura cu Refrigerant R290. Pompele de căldură MAXA fabricate în Italia, în special cele ce folosesc noul refrigerant ecologic R290, aduc numeroase beneficii. Ele combină în cel bun mod eficiența energetică cu respectul față de mediu. Putem oferi soluții complete pentru încălzire și răcire pentru orice tip de clădire: casă rezidențială, clădiri de birouri, hale industrial, hoteluri sau procese tehnologice. Te invităm să descoperi de ce pompele de căldură cu refrigerant R290 sunt alegerea ideală indiferent de tipologia proiectului.

 

 

Sustenabilitatea Energetică

Cu un potențial de încălzire impresionant, pompele de căldură cu R290 devin aliați de nădejde în tranziția spre sustenabilitate energetică. Inovațiile continue în domeniul energiilor regenerabile au propulsat tehnologia pompelor de căldură pe un traseu ascendent. Iar refrigerantul R290 stă în prim-plan datorită caracteristicilor sale remarcabile. Astfel putem obține temperaturi chiar și de +78 °C doar cu ajutorul pompei de căldură. Fără niciun ajutor din partea unei rezistențe electrice sau a altei surse de încălzire. Aceste performanțe energetice sunt testate și validate de organisme internaționale recunoscute precum EUROVENT CERTITA.

 

Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră

Avantajele pompelor de caldura cu Refrigerant R290 protejează de asemenea planeta. R290, sau propan, are un potențial foarte scăzut de încălzire globală, reprezentând o opțiune excelentă pentru diminuarea amprentei de carbon a gospodăriilor. Având un potențial de încălzire globală de doar 3, comparativ cu alți refrigeranți convenționali, R290 dovedește că eficiența poate fi obținută fără a sacrifica starea planetei noastre. Nu în ultimul rând trebuie menționat faptul că impactul asupra stratului de ozon este 0.

 

Eficiență Energetică Crescută

Pompele de caldura ce utilizează R290 se disting printr-o eficiență energetică remarcabilă, oferind performanțe superioare chiar și în condiții climatice extreme. Eficiența ridicată a pompelor de caldura ce folosesc refrigerantul R290 transpune în economii semnificative la facturile de utilități, transformându-le în opțiuni atractive pentru consumatori. În cadrul gamei i-290 există modele care au clasă de eficiență energetică A+++ chiar și pentru agent termic +65 °C.

 

pompa de caldura 0109-0115

Siguranța și Sănătatea Publică

R290 se distinge nu numai prin eficiența sa, ci și prin siguranța crescută oferită. Întreaga gamă i-290 are un impact minim asupra sănătății publice și mediului înconjurator. Siguranța utilizării refrigerantului R290 a fost testată și confirmată de multiple studii, poziționându-l ca o alternativă sigură și viabilă la refrigeranții tradiționali. Fiecare model din gama MAXA i-290 beneficiează de un sistem complex de elemente de siguranță atât pe partea frigorifică cât și pe partea electrică. Gama i-290 întrunește cele mai ridicate standarde europene de siguranță și sănătate publică.

 

Flexibilitate și Compatibilitate

Adaptabilitatea pompelor de caldura cu R290 le permite să fie compatibile cu o varietate largă de sisteme și aplicații. Sistemele de încălzire și răcire bazate pe R290 pot fi implementate într-o plajă variată de medii și scenarii, facilitând o tranziție lină către tehnologii mai prietenoase cu mediul. Fie că vorbim de gospodării cu instalații clasice pe calorifere sau despre procese tehnologice unde avem nevoie de temperaturi înalte ale agentului termic pompele de căldură cu R290 performează. MAXA, prin intermediul gamei i-290, poate livra într-un singur sistem capacități de încălzire de 350 kW. Totul controlabil cu ajutorul unui panou de comandă centralizat și cu monitorizare service la distanță prin Internet.

 

i-290 06-50

 

Durată Lungă de Viață și Mentenanță Redusă

Durabilitatea și necesarul redus de întreținere a pompelor de căldură cu R290 contribuie la rentabilitatea investiției pe termen lung pentru utilizatori. Prin alegerea unui sistem bazat pe R290, utilizatorii beneficiază de o soluție durabilă. Dar si de costuri operaționale și de întreținere semnificativ reduse pe durata de viață a sistemului.

 

Facilități Financiare și Subvenții

Pompele de caldura cu R290 sunt eligibile pentru orice program de subvenții și sprijin financiar, datorită caracteristicilor lor eco-friendly. Programele guvernamentale actuale oferă stimulente financiare pentru adopția de tehnologii prietenoase cu mediul, facilitând implementarea pe scară largă a pompelor de căldură cu R290.

 

Având în vedere toate aceste aspecte, alegerea pompelor de căldură cu R290 nu reprezintă doar o decizie înțeleaptă din punct de vedere energetic și ecologic. Ci și un pas conștient către un viitor sustenabil și responsabil. Promovând utilizarea acestui tip de tehnologie, societatea noastră poate contribui activ la protejarea și conservarea mediului înconjurator. Asigurând în același timp un confort sporit utilizatorilor și o viziune verde pentru generațiile viitoare. MAXA a proiectat, testat și acum produce în Italia cea mai largă gamă de pompe de căldură Inverter cu refrigerant R290 de pe piață. Suntem mândri și entuziasmați să putem contribui la confortul dumneavoastră de zi cu zi! Precum și la protejarea planetei. Atât pentru noi cei de azi, dar și pentru cei de mâine!

TAGS : avantajele pompelor de caldura cu refrigerant R290 pompe de caldura R290 R290