POSTED BY admin | mai, 17, 2020 |

Program Casa Eficienta Energetic 2020 – detalii si ghid de finantare

Criterii pentru acordarea finantarii nerambursabile de pana la 70.000 lei

Cheltuieli eligibile si lista de produse acceptate: pompe de caldura si recuperatoare de caldura MAXA Italia, schimbatoare de caldura ALFA LAVAL Suedia

Pasi pentru obtinerea finantarii

 

Programul Casa Eficienta Energetic 2020 – detalii si ghid de finantare

Obiectul programului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile din Fondul pentru mediu în vederea efectuării de lucrări destinate creșterii eficienţei energetice în locuințele unifamiliale.

 Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie și utilizarea surselor regenerabile în locuințe unifamiliale. 

 Obiectivele programului sunt creşterea performanței energetice și/sau utilizarea energiei regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imobil-construcție având regim de înălțime maximum P+2E. 

Bugetul total alocat de catre Ministerul Mediului este de 100 de milioane de EURO. Estimarea initiala este ca aproximativ 9.000 de proiecte pot beneficia de pe urma acestui program mult asteptat. Contributia Statului Roman prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu este de 60% din costurile totale de eficientizare energetica, dar nu mai mult de 70.000 lei pentru fiecare proiect in parte.

Ghidul complet de finantare pentru programul Casa Eficienta Energetic 2020 il poti regasi accesand https://pompedecalduramaxa.ro/wp-content/uploads/2017/01/Ghid-de-finantare-Casa-Eficienta-Energetic-2020.pdf

 

Criterii pentru acordarea finantarii nerambursabila de pana la 70.000 lei

Mai jos iti detaliem criteriile privind acordarea finantarii nerambursabile.

Cel mai important aspect de subliniat este faptul ca finanțarea se va acorda o singură dată si doar pentru imobile deja construite. Programul nu se aplica si imobilelor aflate în construcție. Un alt aspect la fel de important este faptul ca beneficiarul trebuie să achizitioneze si sa instaleze NUMAI echipamente și aparate electronice noi. In caz contrar cheltuielile nu se vor deduce.

Finantarea o poate obtine orice persoană fizică cu domiciliul în România, care este proprietar/ coproprietar al imobilului (construcţia pentru care solicită finantare), care are acordul tuturor coproprietarilor cu privire la implementarea proiectului, care nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local și care nu a fost condamnat pentru infractiuni împotriva mediului, prin hotarare judecătorească definitiva.

Finanțarea nerambursabilă se acordă pentru creșterea cu cel puțin a unei clase energetice față de nivelul prezentat în cererea de finanțare fără a depăși 60% din costul total de investiție pentru implementarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirii.

 

Cheltuieli eligibile si lista de produse acceptate

Din lista pusa la dispozitie pe site-ul  www.mmediu.ro privind cheltuielile eligibile din cadrul programului CASA EFICIENTA ENERGETIC compania noastra se incadreaza in urmatoarele categorii:

 • Cheltuieli cu achizitia si lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încalzire și de preparare si utilizare a apei calde de consum. Mai jos va detaliem lista completa de echipamente din cadrul portofoliului nostru de produse:

Pompe de căldura de tip Aer-Apa MAXA Air Conditioning cu puteri de incalzire cuprinse intre 4 kW si 19 kW. Afla mai multe detalii despre pompele de caldura monobloc accesand link-ul https://pompedecalduramaxa.ro/pompe-de-caldura-monobloc/ sau pompe de caldura splitate https://pompedecalduramaxa.ro/pompe-de-caldura-splitate-maxa-i-shwak-v4/.

Pompe de caldura de tip Aer-Apa MAXA Air Conditioning cu puteri de incalzire cuprinse intre 25 kW si 70 kW. Afla mai multe detalii accesand link-ul https://pompedecalduramaxa.ro/pompe-de-caldura-monobloc-maxa-i-hp-lt/

Pompe de caldura dedicate pentru productie de apa calda menajera MAXA CALIDO cu capacitate de preparare de apa calda menajera cuprinsa intre 110 li si 300 li. Afla mai multe detalii accesand link-ul https://pompedecalduramaxa.ro/pompe-productie-apa-calda-menajera-calido/

 • Cheltuieli pentru achizitionarea si montarea de schimbatoare de caldura și alte elemente similare din componența instalației de încalzire și preparare a apei calde de consum.

Schimbatoare de caldura pentru sistemele de incalzire si pentru productie de apa calda menajera ALFA LAVAL Suedia. Afla mai mult accesand link-ul  https://chilleremaxa.ro/schimbatoare-de-caldura-alfa-laval/.

 • Cheltuieli pentru achizitionarea si montarea de sisteme de ventilare mecanica cu recuperare a caldurii (eficienta minimă de recuperare a caldurii 75%);
 • Sisteme de ventilatie mecanica cu recuperare de caldura cu debite de aer cuprinse intre 250 si 7.000 m3/h. Recuperare de caldura realizata prin schimbatoare  cu flux de aer incrucisat sau rotative. Afla mai mult accesand link-ul https://pompedecalduramaxa.ro/recuperatoare-de-caldura/.

 

Pasi pentru obtinerea finantarii

IMPORTANT: la momentul de fata platforma online pentru inscriere nu este deschisa. Inscrierile ar trebuie sa inceapa incepand cu 15 Septembrie 2020.

 • inscrierea online a solicitantilor (date de identificare si contact). Platforma de inscriere va fi disponibila pana se va atinge pragul de 150% din bugetul total alocat;
 • depunerea dosarelor de finantare. Aplicantul trebuie sa aiba un certificat de performanta energetica si un audit energetic, nu mai vechi de 6 luni la data de inscriere in program.Va stam la dispozitie pentru a va indruma catre partenerii nostri locali care va pot efectua auditul energetic;
 • analiza conformităţii documentelor depuse, a eligibilitatii aplicantului, a proiectului și a cheltuielilor;
 • publicarea pe pagina de internet a AFM a rezultatelor analizei dosarelor de finantare;
 • depunerea şi solutionarea contestaţiilor;
 • încheierea contractelor de finanţare;
 • realizarea efectiva a proiectelor (achizitie/instalare/reabilitare);
 • decontarea si monitorizarea proiectelor. Aplicantul trebuie sa intocmeasca un nou certificat de performanta energetica si un audit energetic de unde sa reiasa noua eficienta energetica.

 

Suport CELSIO TECH

 • Informatii detaliate despre programul Casa Eficienta Energetic 2020.
 • Ghid si suport pentru obtinere de certificate si audituri energetice pentru dosarul de finantare si pentru cel de decontare. In functie de zona geografica o sa va directionam catre partenerii nostri locali.
 • Sfaturi pentru alegerea celor mai eficiente solutii (pompe de caldura de tip Aer-Apa MAXA Air Conditioning Italia, schimbatoare de caldura ALFA LAVAL Suedia, recuperatoare de caldura MAXA Air Conditioning Italia).
 • Vanzare, instalare si service pe intreg teritoriul Romaniei pentru lucrarile si echipamentele acceptate in cadrul programului Casa Eficienta Energetic 2020.
TAGS : Program Casa Eficienta Energetic 2020